Astylos en de C-spelen

Traditioneel vindt aan het einde van de zomer de Nationale C-spelen in Amsterdam plaats. Dit wordt ook wel het officieuze NK voor C junioren genoemd. Dit jaar was Astylos vertegenwoordigd door vier van onze atleten. Kylie Brouwers heeft op de 80 (zat), 150 en 300 meter (zon) gelopen. Roan ’t Hart en Jesse MIllenaar sprintten op de 300 meter en Eef Wijkmans liep op de 1500 (zat) en 800 (zon) meter.

Zaterdag
De eerste die aantrad was Kylie op de 80 meter. Met maar liefst 72 concurrentes heeft Kylie zich kranig geweerd. Kylie liep een nette 11,47 en bleef tot 36 honderdste boven haar PR en behaalde daarmee een mooi resultaat. De winnares liep later die middag naar een tijd van exact een seconden sneller. Het gaat hard op de C-spelen.

Vervolgens was het de beurt aan Jesse en Roan. Beide heren liepen al een aantal 300 meters dit seizoen. Roan had een week voor de wedstrijd vol vertrouwen aangegeven 39,68 te gaan lopen, maar werd drie dagen voor de wedstrijd ziek. Met iets minder zekerheid verscheen hij aan de start. Jesse had gewoon zin om te lopen en zou wel zien waar het schip strandde. Jesse moest in serie 1 waarin ook de tot op dan toe snelste atleet van het seizoen zat. Na een iets langzame start kon hij nog gas geven tot het einde om te eindigen met een prima PR van 46,23. Toch weer 0.22 sneller dan zijn laatste race in Vught. Roan moest vervolgens in serie 4 aan de bak. Een aantal lopers zat qua PR dicht bij elkaar. Roan werd na de start vrij snel bijgehaald door een snelle loper een baan achter hem, maar wist hem in de bocht goed bij te houden. Op het langen einde maakte hij nog terrein goed om de serie als tweede te eindigen. Met een nieuw PR van 39,62 hield hij toch meer dan woord aan zijn eerdere voorspelling. Het leek er nog even op dat Roan later in de middag nog de finale moest lopen, maar in de laatste serie liepen er nog twee atleten sneller. Roan eindigde als 10de van Nederland!

Later in de middag was Eef aan de beurt. Met een vers PR van 4:31,03 stond hij aan de start van de derde serie van de 1500 meter. Hoewel Eef uiteindelijk slechts 2 seconden boven zijn PR liep, voelde het voor hem toch niet fijn. Hij kon niet lekker in een hardloop-flow komen en was uiteindelijk niet tevreden en zelfs teleurgesteld over het resultaat. Wij zijn alsnog heel trots!

Zondag
Voor Kylie stonden de twee langere sprintafstanden op het menu. Ze zou beginnen met de 300 meter, waarvan ze zelf zegt dat ze die veel te lang vind. Het startschot voor Kylie viel in serie 4. Na 48,15 finishte ze, net een seconde boven haar PR. Daarna volgde – op krap anderhalf uur na de 300 – de tweede wedstrijd met de 150 meter. Daarin werd ze in haar serie knap vierde in een nieuwe PB van 21,12. Met deze nieuwe beste tijd liep ze 0,29 af van haar tot dan toe beste prestatie. Vervolgens sloot Eef deze C-spelen af voor Astylos met de 800 meter. Liefst 48 deelnemers verdeeld over 5 series streden hier om de ereplaatsen. In deze meer tactische 800 meter race was Eef ingedeeld in de laatste en snelste serie. Hij spoelde het ontevreden gevoel van de race van zaterdag volledig weg door goed mee te lopen en zichzelf met bijna twee seconden te verbeteren. Eef eindigde uiteindelijk als 8ste van Nederland!

We sluiten deze wedstrijd af met een goed gevoel. Elke deelnemende atleet heeft zich ten minste op 1 afstand verbeterd en dat na een vakantieperiode waarin het relatief rustig was met trainen (of misschien komt het juist wel daardoor!). We kijken met veel vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd!

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW